Light golden Rlogo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH
European union flag wth blue background and golden stars.

Finnish AI Regionin lanseeraustilaisuus Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9–11

Finnish AI Region rakentaa Suomeen uuden tekoälyekosysteemin, joka vauhdittaa pk-yritysten liiketoimintaa tekoälyyn perustuvan automatisaation ja digitalisaation kautta.

Beautiful Young Woman Using Smartphone Standing on the Night City with neon lights. On right bottom corner you can see golden FAIR logo and European union flag.

Kuva: Adobe Stock Photos

FAIR:in organisaatiot

Osallistu tapahtumaan

Tule mukaan Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9-11 järjestettävään Finnish AI Regionin (FAIR) avaustilaisuuteen, jossa pääset tutustumaan uuden eurooppalaisen digitaalisen innovaatiohubin (EDIH) pk-yrityksille suunnattuihin laajoihin maksuttomiin palveluihin.

Euroopan unionin, Business Finlandin ja Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama innovaatiohubi pyrkii nopeuttamaan tekoälyn laajamittaista käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

FAIR:in teknologinen painopiste on tekoälyssä, mutta samalla se tarjoaa asiantuntemusta myös jatketun todellisuuden (XR), kyberturvallisuuden, rahoitushaun ja suurteholaskennan saralla. Palvelut ovat pk-yrityksille ensisijaisesti ilmaisia.

Tilaisuuden puhujina ovat Työ-ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Ilona Lundström, FAIRin johtaja Kalle Toivonen sekä Microsoftin Lukas Lundin. Tilaisuus on englanninkielinen.

Tilaisuuden ohjelma

  1. Avauspuheenvuoro tekoälyn merkityksestä liiketoiminnassa – Ilona Lundström, ylijohtaja TEM, Innovaatiot ja yritysrahoitus
  2. FAIRin palveluiden esittely – Kalle Toivonen, FAIR director, Helsingin kaupunki
  3. Generatiivisen tekoälyn soveltaminen liiketoiminnassa – Lukas Lundin, Microsoft, Azure Go-to market Manager
  4. Kysymykset ja networking                  

Tilaisuuden aika, paikka ja ilmoittautuminen

Tiistaina 4.4.2023 kello 9-11. 

Tilaisuus myös striimataan. Linkin saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Tiedekulma (Helsingin yliopisto)
Yliopistonkatu 4
00100 Helsinki

Voit ilmoittautua tilaisuuteen osoitteessa: 

Ilmoittaudu mukaan Finnish AI Regionin 4.4.2023 järjestettävään avaustilaisuuteen

Älä aikaile, vaan ilmoittaudu mukaan. Tulevaisuuden ekosysteemi luodaan tänään.

Mikä ihmeen EDIH?

Eurooppalaiset digitaaliset innovaatiohubit (European Digital Innovation Hubs, EDIH) ovat osa EU:n uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa. Ne toimivat digi-investointeja sekä erityisesti pk-yritysten digitalisaatiota vauhdittavina palvelukeskuksina. Tavoitteena on saada uusia teknologioita nykyistä laajemmin ja nopeammin yritysten ja julkisten palveluiden käyttöön.

EDIH:it toimivat digi-investointeja sekä erityisesti yrityskentän, mutta myös julkisen sektorin digitalisaatiota vauhdittavina, voittoa tavoittelemattomina palvelukeskuksina. Käytännössä EDIH:it ovat konsortioita, joiden pohjalla on olemassa olevia organisaatioita ja sellaista toimintaa, joka tukee EDIH-konseptin mukaisia tavoitteita. Useimmiten itse EDIH-konsortio on kuitenkin uusi yhteenliittymä, joka tarjoaa uudenlaisen palvelukokonaisuuden. 

Euroopan laajuinen verkosto mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat hakea itselleen sopivia, erikoistuneita palveluita koko Euroopasta. Vuosina 2021-2022 toteutetun korkeatasoisen kilpailun tuloksena Suomeen perustetaan neljä eurooppalaista innovaatiohubia.

Valinnat teki Euroopan komissio ulkoisten asiantuntijoiden tuella. 

Lisää tietoa FAIR:ista

FAIR – Finnish AI Region EDIH:in muodostavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, CSC, KIRAHub ja EIT Digital. Hankkeen kumppanina toimii Enter Espoo.

Konsortion tavoitteena on luoda Suomeen tekoälyn hyödyntämisen maailman johtava ekosysteemi, ja erityisesti nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pk-yrityksissä. FAIR tarjoaa yrityksille Suomen/Euroopan/maailman huippuosaamista ja erilaisia tekoälyyn liittyviä palveluita testialustoista ja supertietokoneista 60 professorin ja tutkijaryhmän osaamispoolin.

FAIR-innovaatiohubin palvelut jakautuvat kuuteen kategoriaan, jotka ovat need analysis & advisory, training, concept development (acceleration), solution development, experimentation (testbeds) sekä networking & support to find investments. FAIRin toiminta kohdistuu erityisesti palvelusektorin pk-yrityksiin ja palveluita tarjotaan yrityksille ilmaiseksi.

FAIR:in rahoittajina toimivat Euroopan unioni, Business Finland ja Helsingin kaupungin Innovaatiorahasto.

Yhteyshenkilö

Teemu Moilanen
teemu.moilanen@haaga-helia.fi
+358 405107317
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Teemu Moilanen profile picture (Haaga-Helia)
White logo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH
Euroopan unionin osarahoittama logo

Finnish AI Region
2022-2025.
Medialle

Seuraa somessa