Nauha, jossa FAIR:in yhteistyökumppanien logot.

Alustavat arviot ja tarveanalyysit

Nämä palvelut auttavat pk-yrityksiä arvioimaan nykytilansa ja tunnistamaan erityiset tarpeensa digitaalisen transformaation, tekoälyn käyttöönoton ja suurteholaskennan alueilla. Kattavien analyysien ja asiantuntijakonsultaatioiden avulla pk-yritykset saavat arvokkaita oivalluksia kehityskohteistaan sekä räätälöityjä suosituksia, jotka tukevat kasvua ja innovaatioita.

Person doing need analysis

Digitaalisen maturiteetin arviointi (Digital Maturity Assessment, DMA) on Euroopan digitaalisten innovaatiokeskittymien (EDIH) kehittämä työkalu, joka auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä arvioimaan digitaalista kypsyystasoaan kuudella keskeisellä osa-alueella: digitaalinen liiketoimintastrategia, digitaalinen valmius, taitojen kehittäminen, tiedonhallinta, automaatio ja älykkyys sekä vihreä digitalisaatio.

Työkalu on saatavilla 32 kielellä, mikä mahdollistaa yritysten tunnistaa vahvuutensa ja kehityskohteensa digitaalisen muutoksen edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. DMA-työkalua käytetään yhdessä FAIR EDIH -asiantuntijan kanssa, joka auttaa yrityksiä vertailemaan digitaalisia valmiuksiaan alan kilpailijoihin ja alueellisiin keskiarvoihin. Tämä tukee strategista suunnittelua ja digitaalisen kasvun tavoittelua.

Säännöllinen DMA-työkalun käyttö antaa yrityksille mahdollisuuden seurata kehitystään ajan mittaan ja varmistaa jatkuvan parantumisen digitaalisessa muutoksessa. DMA:n työkalua voi käyttää myös itsenäisesti osoitteessa Open DMAT – Digital Maturity Assessment tool | European Digital Innovation Hubs Network.

VTT tarjoaa maksuttoman, verkkopohjaisen tekoälykypsyystyökalun, jonka avulla organisaatiot voivat arvioida valmiuttaan tekoälyn käyttöönottoon. Työkalu arvioi tekoälyn kypsyystasoa kuudella keskeisellä osa-alueella: strategia ja johtaminen, tuotteet ja palvelut, osaaminen ja yhteistyö, prosessit, data sekä teknologia.

Arvioinnin jälkeen yritykset saavat visuaalisen yhteenvedon tekoälyn kypsyydestään, mikä auttaa tunnistamaan vahvuudet ja kehityskohteet. Tämä tukee tekoälyn käyttöönoton strategista suunnittelua ja mahdollistaa vertailun muihin organisaatioihin. Työkalun säännöllinen käyttö tarjoaa keinon seurata kehitystä ajan mittaan ja varmistaa tekoälyhankkeiden jatkuvan kehittymisen.

Tekoälykypsyystyökalu on saatavilla osoitteessa Artificial Intelligence (AI) Maturity Tool.

Tekoälyn tarveanalyysipalvelu on kertaluonteinen tapaaminen, joka auttaa pk-yrityksiä ymmärtämään ja edistämään tekoälyhankkeitaan. Tapaamiseen osallistuu kaksi FAIR:in tekoälyasiantuntijaa sekä vähintään kaksi yrityksen edustajaa, joista ainakin yhden suositellaan olevan tekninen asiantuntija.

Tapaamisessa keskitytään tekoälyratkaisun liiketoimintatapaukseen, tekniseen toteutettavuuteen ja mahdollisiin haasteisiin, liittyen joko olemassa olevaan tai suunnitteilla olevaan ratkaisuun. Tapaamisen jälkeen yritys saa tekoälyn arviointi- ja konsultointiraportin, joka sisältää räätälöityjä teknisiä suosituksia ja auttaa hahmottamaan nykytilannetta sekä seuraavia kehitysaskeleita. 

Tapaamiset tarjoavat konkreettisia oivalluksia tekoälystrategioiden ja liiketoimintatavoitteiden tehokkaaseen yhteensovittamiseen. ja tukee siten tehokasta ja kohdennettua kehittämistä. Palvelu on suunnattu etenkin startupeille sekä kasvaville ja vakiintuneille pk-yrityksille, jotka ovat tunnistaneet tekoälyn sovelluskohteen ja ovat sitoutuneet sen kehittämiseen. 

Suurteholaskennan (HPC, high-performance computing) tarveanalyysipalvelu auttaa pk-yrityksiä hyödyntämään LUMI:n kaltaisia supertietokoneita projekteissaan. Palvelu tarjoaa räätälöidyn neuvontatapaamisen, jossa tarkastellaan yrityksen tarpeita, kuten esimerkiksi tekoälyratkaisujen kehittämistä, laajamittaisten simulaatioiden suorittamista tai suurten datamäärien hallintaa. Palvelu on saatavilla joustavasti ja siihen osallistuvat yleensä yrityksen päätöksentekijät sekä tekniset asiantuntijat, jotta keskustelut voidaan kohdentaa tehokkaasti. Yritykset hyötyvät palvelusta saaden kustannustehokasta pääsyä merkittäviin eurooppalaisiin suurteholaskentaresursseihin, mikä tukee innovaatioiden ja kilpailukyvyn kehittämistä.

Ota yhteyttä

Voit hakea asiakkaaksemme ottamalla meihin yhteyttä täyttämällä verkosta löytyvän yhteydenottolomakkeemme. Täytäthän lomakkeen huolella, jotta voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.
White logo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH
Euroopan unionin osarahoittama logo

Finnish AI Region
2022-2025.
Media contacts