Light golden Rlogo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH
European union flag wth blue background and golden stars.

FAIR veti tuvan täyteen – uudelle tekoälyekosysteemille on kysyntää

Suomalaisen tekoälyekosysteemin kehittämiseen ja rakentamiseen tähtäävän Finnish AI Regionin avajaistapahtuma kokosi satoja uteliaita Helsingin yliopiston Tiedekulmaan.

FAIR:in avajaistilaisuus järjestettiin Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023. Kuvassa Teemu Moilanen ja Tiedekulman lava.

Kuva: Milja Veini

FAIR:in organisaatiot

Finnish AI Regionin eli FAIR:in palvelut avattiin virallisesti viime tiistaina järjestetyssä tapahtumassa. FAIR:in avajaiset keräsi paikalle yli kaksi sataa uteliasta osallistujaa, joista suuri osa koostui suomalaisen yritysmaailman edustajista.

Tilaisuuden järjestelyistä vastannut Teemu Moilanen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta kertoo yllättyneensä tapahtuman positiivisesta vastaanotosta yritysten parissa. Hänen mukaansa yleisömäärä osoittaa, että uudelle tekoälyekosysteemille on selvästi tarvetta.

— Paikalle oli ilmoittautunut yli sata yritystä. Se osoittaa, että palveluillemme on Suomessa todellinen tarve ja yritykset ovat vakavasti laajentamassa ja syventämässä tekoälyn hyödyntämistä liiketoiminnassaan, hän pohtii innostuneena.

Tilaisuuden puhujina olivat työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Ilona Lundström, FAIR:in Kalle Toivonen Helsingin kaupungilta sekä Microsoftin Lukas Lundin, joiden puheenaiheet vaihtelivat tekoälyn merkityksestä ChatGPT:n hyödyntämiseen sekä tietystikin FAIR:in palvelutarjontaan.

Puheenvuorojen jälkeen vuorossa oli vapaata keskustelua ja verkostoitumista, jonka yhteydessä osallistujat pääsivät kyselemään FAIR:in asiantuntijoilta lisää sen tarjoamista palveluista sekä mahdollisen yhteistyön käynnistämisestä.

FAIR:in muodostavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, KIRAHub, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy, EIT Digital ja Enter Espoo. Sen yhteistyökumppaneita ovat Microsoft, ABB, Varian, Uudenmaan liitto, Finnish Center for AI, XR Center, HUS, Teknologiateollisuus ry ja Arcada.

FAIR on yksi eurooppalaisista digitaalisista innovaatiohubeista (EDIH). Verkoston toimintaa rahoittaa Euroopan unioni yhdessä Business Finlandin ja Helsingin Innovaatiorahaston kanssa. Lisää tietoa Finnish AI Regionista löydät osoitteesta: https://www.fairedih.fi/.

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Co-funded by European union logo. In logo you can see blue flag with starts and the text mention earlier.
White logo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH

Finnish AI Region 2022-2025.
Medialle

Seuraa meitä somessa