Light golden Rlogo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH
European union flag wth blue background and golden stars.

FAIR:in koulutusportaali avattiin kuluneella viikolla

Haluaisitko kehittää asiantuntijuuttasi tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden parissa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Ei hätää, sillä FAIR:in uusi koulutusportaali opastaa koulutusten valinnoissa.

Woman looking at electronic wall, which represents many ways of learning. Also FAIR and EU logos are included in the photo.
Nauha, jossa FAIR:in yhteistyökumppanien logot.

Finnish AI Regionin (FAIR) koulutusportaali avattiin kuluneella viikolla. Kaikille avoin koulutusportaali tarjoaa laajan valikoiman erilaisia koulutuksia, joiden aihepiirit vaihtelevat aina tekoälystä lisättyyn todellisuuteen (XR), suurteholaskentaan ja tietoturvaan.

Koulutusportaaliin rakennetun koulutustiekartan avulla käyttäjien on mahdollista räätälöidä juuri heidän omia ja yritystensä tarpeitaan tukeva opetussuunnitelma ja kehittää tällä tavoin asiantuntijuuttaan. Koulutusportaalista löytyy esimerkiksi suositut Elements of AI, Johdatus kryptografiaan, AI with Python, AI in Built Environment ja Introduction to Practice of 3D Scanning -kurssit. 

Suurin osa koulutuksista on täysin maksuttomia.

Koulutustarjonta täydentyy kevään aikana

Koulutusportaalissa tarjolla olevat koulutukset ovat FAIR:in asiantuntijoiden valitsemia ja niiden toteutuksesta vastaavat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, MinnaLearning sekä FAIR:in viralliset yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi Microsoft. 

Koulutuksia on tarjolla niin suomeksi kuin englanniksikin.  

FAIR:in koulutustarjonta tulee täydentymään kuluvan kevään aikana. Samalla sinne lisätään myös muiden EDIH:ien (European Digital Innovation Hub) koulutustarjontaa. Koulutusten halutaan palvelevan asiantuntijuuden kehittämistä, tukevan yrityselämää ja olevan aidosti hyödyllisiä niiden suorittajille. 

Tutustu koulutustarjontaan vierailemalla FAIR:in koulutusportaalissa osoitteessa: https://fair-skills-and-training.web.app/catalogue.

Mikä on Finnish AI Region

Finnish AI Region tarjoaa yrityksille matalan kynnyksen asiantuntijuutta tekoälyn, laajennetun todellisuuden, suurteholaskennan ja kyberturvallisuuden saralla. Sen palvelut ovat maksuttomia ja toiminta perustuu ajatukseen aidosti hyödyllisestä kumppanuudesta, jossa FAIR nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

FAIR muodostuu kymmenestä eri partneriorganisaatiosta, jotka tuottavat sen palvelut verkostona. Mukana ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, KIRAHub, Tieteen tietotekniikan keskus CSC sekä Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT Digital.

Sen affiliate-partneri on Enter Espoo. Muita yhteistyökumppaneita ovat ABB, Arcada ammattikorkeakoulu, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Microsoft, Siemens Healthineerin Varian Finland ja Uudenmaan liitto. Toimintaa rahoittaa Euroopan unioni yhdessä Business Finlandin ja Helsingin Innovaatiorahaston kanssa. 

White logo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH
Euroopan unionin osarahoittama logo

Finnish AI Region
2022-2025.
Media contacts

Follow us on social media