Tunteiden tulkintaa oppiva tekoäly parantaa potilashoitoa

Datatera AB tehostaa tekoälyllä potilaiden ja lääkäreiden välistä kommunikaatiota tarjotakseen laadukkaamman hoitokokemuksen. FAIR auttoi yritystä testaamaan tekoälyn mahdollisuuksia tuottaa täsmällistä tunneanalyysiä viestinnästä.

 

Ella Niemi, 13.2.2025 / Käännös: Martti Asikainen

Tekoäly on lupaava työkalu nopeampaan ja kustannustehokkaaseen asiakasviestintään useilla eri toimialoilla, mutta sen kommunikointitapa ei usein vastaa tunnepuolen tarpeisiin. Tämä korostuu erityisesti keskusteltaessa henkilökohtaisista aiheista kuten terveysongelmista.

Datatera AB, potilashoidon parantamiseen tekoälyn avulla keskittyvä yritys, kohtasi haasteita potilasviestinnän tunnesisältöjen tarkassa analysoinnissa ja tulkinnassa. Heidän piti varmistaa, että heidän tekoälyratkaisunsa kykenisi tehokkaasti käsittelemään potilaiden viestien hienovaraisia tunneosuuksia ja tarjoamaan terveydenhuollon ammattilaisille luotettavia näkemyksiä potilaskohtaamisten ja hoitopäätösten tueksi – joten he kääntyivät asiantuntemuksemme puoleen.

”Uskon, että FAIR-tiimin tarjoama tekoälyn edistys ratkaisussamme auttaa meitä tehokkaasti artikuloimaan tuotteemme arvon, mahdollistaen lääkäreiden ymmärtää potilaiden tarpeita paremmin ja tarjota enemmän mukavuutta hoitokäyntien aikana. Suosittelen vahvasti palvelujanne muille yrityksille,” toteaa Tugce Ozdeger, Datateran perustaja ja toimitusjohtaja.

FAIRin yksilöllinen palvelukonsepti

FAIRilla lähestymme asiakkaidemme haasteita aina yksilöllisesti räätälöidyllä toimintatavalla. Datateran tarpeisiin vastasimme kehittämällä toimivan prototyypin (POC). Ratkaisu analysoi potilaiden viestejä tunnistaen niistä tunnetiloja, tunteita ja terveydenhuoltoon liittyviä asioita. Näiden havaintojen pohjalta järjestelmä luo tukiviestejä, jotka on kohdennettu juuri tunnistetun tunnetilan ja potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. 

Ratkaisu on suunniteltu helposti laajennettavaksi, mikä mahdollistaa tulevat kehitysaskeleet. Tällä tekoälypohjaisella ratkaisulla on merkittävä potentiaali uudistaa terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden välistä vuorovaikutusta.

div>div>:is(p,ul,ol)]:pr-4 md:[&>div>div>:is(p,ul,ol)]:pr-8 [&_pre>div]:bg-bg-300 [&_.ignore-pre-bg>div]:bg-transparent”>
_*]:min-w-0″>

Tämä tapaus osoittaa, kuinka aktiivisesti tuemme yrityksiä tekoälyideoidensa validoinnissa kehittämällä räätälöityjä konseptitodistusratkaisuja turvallisessa ympäristössä. Datateran kanssa loimme yhteistyössä toimivan prototyypin, joka vastasi juuri heidän erityistarpeisiinsa ja toi esiin konseptin potentiaalin. 

Toimintatapamme mahdollistaa yrityksille ideoiden konkretisoitumisen, toteutettavuuden testaamisen ja arvokkaiden oivallusten saamisen ilman alkuvaiheen innovaatioihin tyypillisesti liittyviä riskejä. Se on käytännönläheinen ja vaikuttava tapa auttaa yrityksiä etenemään tekoälymatkallaan luottavaisin askelin,” kertoo Gintare ”Gigi” Saali, FAIRin GenAI-prototyyppien palvelupäällikkö.

Tämä innovaatio edistää empaattisempaa ja potilaslähtöisempää hoitoa, mikä voi parantaa potilastyytyväisyyttä, hoitotuloksia sekä terveydenhuollon laatua. Ratkaisun kehittyessä siitä voi muodostua keskeinen työkalu terveydenhuoltoalan laajemmassa digitaalisessa murroksessa.

Haluatko uudistaa liiketoimintasi huippuluokan digitaalisilla ja tekoälyratkaisuilla? Ota ensimmäinen askel kohti innovaatiota ja tule mukaan jo tänään täyttämällä asiakaslomakkeemme!

White logo of Finnish AI Region (FAIR EDIH). In is written FAIR - FINNISH AI REGION, EDIH
Euroopan unionin osarahoittama logo

Finnish AI Region
2022-2025.
Medialle